Hoe verloopt een training

 

De cliënt neemt plaats in een gemakkelijke stoel. Op de oren en het hoofd worden sensoren geplakt met een pasta. Via deze sensoren worden EEG-waarden (activiteit van de hersengolven) doorgegeven naar de computer van de trainer. Er komt via de sensoren niets binnen in je brein, dat betekent dat de training "non-invasief" is.

 

Voorafgaand aan de sessie neemt de trainer een voormeting (baseline) op; een halve minuut durende registratie van de actuele hersenactiviteit. Dan volgt de training die ongeveer 35 minuten duurt. Daarna doet de trainer een nameting en kunnen we de gegevens vòòr (voormeting) en nà (nameting) de training met elkaar vergelijken.   

 

Tijdens de werkelijke training luister je ontspannen naar muziek of je kijkt naar een dvd-film. Daardoor is deze training ook zeer toegankelijk voor kinderen, omdat ze met plezier naar hun favoriete film kunnen kijken. De training is niet intensief of belastend. Je kunt heerlijk ontspannen, je hoeft niets te doen. Het is een onbewust leerproces. 

 

Terwijl je luistert en kijkt, zullen zich korte pauzes voordoen in geluid en beeld. Wanneer bepaalde frequentiegebieden in je hersenen turbulentie of instabiliteit vertonen, volgt er een onderbreking in geluid en beeld. Deze precies getimede pauzes vormen de sleutel in het leerproces. Onze hersenen zijn bijzonder goed in staat om patronen te ontdekken. De onderbrekingen in geluid en beeld geven het brein precies de informatie die het nodig heeft om zich te reorganiseren. In de praktijk betekent dit dat de cliënt geniet van mooie muziek en beelden met af en toe een onderbreking van een fractie van een seconde.
 

De meeste mensen verheugen zich op de training, heerlijk ontspannen en genieten in een gemakkelijke stoel, terwijl je luistert naar rustgevende muziek. Meegaan in de flow.