NeurOptimal® Neurofeedback

 

Neurofeedback volgens de NeurOptimal® methode is geen therapie, maar een training voor de hersenen. Dat maakt het geschikt voor iedereen. Het is een krachtige en veilige training voor transformatie. Voor diepgaande en soepel verlopende veranderingsprocessen. Neurofeedback is voor iedereen die het beste uit zichzelf en het leven wil halen. Voor de werkende moeder/vader, het kind, de jongere, de zakenman/zakenvrouw, de student, de sporter, voor de werkgever en werknemer. Kortom: voor iedereen die maximaal wil presteren en tegelijkertijd flexibel en veerkrachtig wil blijven.    

 

Neurofeedback leert het centraal zenuwstelsel optimaal te functioneren. Het is fitness voor het brein. De hersenen leren hun volledige potentieel te benutten. De positieve effecten hiervan zijn in alle lagen merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het helpt je om je op deze gebieden beter te voelen. Het helpt je om optimaal te presteren en tegelijkertijd om optimaal te kunnen ontspannen. Zoals je al je spiergroepen traint in de sportschool, zo zijn ook je hersenen te trainen om je in elk opzicht fit en gezond te voelen.   

Neurofeedback middels NeurOptimal® training is een methode om de hersenactiviteit te meten. Na meting van de activiteit van de hersengolven wordt de informatie doorgestuurd naar de computer. Na verwerking wordt de informatie weer teruggekoppeld (feedback) naar de hersenen. Deze worden geïnformeerd door geluid en beeldsignalen over hun eigen functioneren.

Tijdens de neurofeedbacktrainingen krijgt het brein dus informatie (feedback) over zijn eigen activiteiten. Telkens wanneer disbalans, instabiliteit of stress in het centraal zenuwstelsel optreedt, maakt een feedbackstimulus de hersenen hierop attent. Dit gebeurt door onderbrekingen in geluid en beeld. Als reactie hierop gaan de hersenen zich anders en efficiënter organiseren.

Het resultaat is dat men veerkrachtiger, flexibeler, creatiever en rustiger wordt. Ook op fysiek gebied heeft Neurofeedback invloed, want ook lichamelijke functies worden door de hersenen bestuurd. Balans in de hersenen kan veel van de psychische en lichamelijke klachten oplossen. Ze reorganiseren zichzelf en laten oude beperkende patronen los, waardoor ze na verloop van tijd meer flexibel en veerkrachtiger functioneren. Kortom: door een effectief en efficiënt functioneren van het brein, verbetert de kwaliteit van ons leven.